22.11.2017 157171 megtekintés 4 perc olvasás

A méret a lényeg - hogyan válasszuk ki a megfelelő méretű keretet?

Az online szemüvegek piaca mostanság hatalmas áttörést tudhat maga mögött, így az online szemüvegvásárlás nem is lehetne egyszerűbb. A tökéletesen illeszkedő szemüveg kiválasztásának titka egyszerű: ismernie kell a saját méretét. Természetesen megértjük, hogy a  hibátlan illeszkedés létfontosságú, de egyben kihívást jelentő dolog. Ezért mára összeállítottuk ezt a kis méretútmutatót, amely jó eséllyel minden eddigi kérdésére választ adhat. Tudjon hát meg alább mindent a tökéletes méretű illeszkedéssel, a keretméretekkel és az otthoni mérési tippekkel kapcsolatban.

A keretméretek értelmezése

Ha a szemüveg méreteiről van szó, számos méretértéket figyelembe kell vennie (mindegyik milliméterben értendő). Melyek lennének ezek?

  
A lencseszélesség a lencse vízszintes átmérője annak legszélesebb pontján, amelyet a látszerészek általában „szemméretnek” neveznek.

A lencsemagasság a lencse függőlegesen, annak legmagasabb pontján mért hossza, gyakran „szabványos” elnevezéssel illetik. Bár adott egy szerencsétlen tény, miszerint a különböző márkák eltérő „szabványos” magasságot alkalmaznak, ez általában 32-38 milliméter között van.

A  hídszélesség a viselő orra felett, a lencsék között vízszintesen mért rész, amely általában 14-24 milliméter széles.

A szárhosszt az első zsanéroktól kell mérni, és egészen a fül mögötti részig (a szár végéig, beleértve a hajlított részt) tart. Ennél általában három szabványos hosszúságról beszélhetünk: 135, 140 vagy 145 milliméter.

Hogyan találjuk meg a tökéletes méretet?

1. TIPP: Vegye le a mostani keretének méreteit


Előnyből indul, ha már van otthon egy szemüvege. Ha megnézi a  szemüvege belsejét, ott az esetek többségében néhány számot láthat, amelyek a keretméretet jelölik, és így festenek: 52 [] 22 145. Minden egyes szemüveg különböző, és a méretadatok is máshol lehetnek rajtuk - általában a szár belső részén, a hídon, vagy a fülrészen. Mit értünk ezen számok alatt? Nos, ez nagyon egyszerű. Ha pl. 52 22 145 számokról van szó, a keretméretek a következők:
• 52 mm lencseszélesség
• 22 mm hídszélesség
• 145 mm szárhossz

Miután leellenőrizte ezen méreteket, hasonlítsa össze azokat a kiválasztott szemüveg méreteivel. Ha nagyban hasonlítanak, csapjon le rá! Jól fog állni önnek.

2. TIPP: Mérje le jelenlegi szemüvegkeretét


Ha a kereten nem láthatók számok, az még nem a világ a vége. Ideje megmutatnia kézi készségeit! Mostanra már tisztában van vele, mely méreteket szükséges ismernie a keretméret meghatározásához, így könnyedén lemérheti azokat egy milliméter pontosságú vonalzóval, vagy mérőszalaggal. Mára ennyi volt a „csináld magad” tevékenységből, de egy lépéssel közelebb került a tökéletesen illeszkedő új szemüvegéhez. Hurrá!

3. TIPP: Használjon egy bankkártyát

Nem viccelünk. A bankkártyák körülbelül ugyanakkora szélességgel bírnak, mint egy szabványos méretű lencse (más néven M vagy közepes méret), ezért ebben a helyzetben a tökéletes eszközt jelenthetik.

  
Fogjon kézbe egy bankkártyát, álljon egy tükör elé, helyezze a kártya peremét az orra közepére, majd figyelje meg, hogy a másik perem hol ér véget. Ha a kártya a szeme széléig tart, a szabványos méret (M) az ajánlott. Ha a szeménél tovább tart, kicsi (S) méretről beszélünk. Továbbá, ha a kártya el sem ér a szeme széléig, a nagy (L) méretet ajánlanánk önnek. Ennyi. Gyors és egyszerű.

Ami azt illeti, az emberek nagy többségének a szabványos (M) méretű szemüveg a megfelelő. Ez az oka annak, hogy számos márka csak szabványos méretű szemüvegeket és napszemüvegeket gyárt.   

4. TIPP: Használja virtuális tükrünket


A szemüvege lemérése helyett virtuális tükrünket is kipróbálhatja e célra. Mindnyájan egyedi arccal bírunk, tehát a méret, forma és egyéb jellemzők mindenki esetében egyediek. A virtuális tükör remek módszer arra, hogy előre megtekintse, hogyan fog önnek állni a leendő szemüvege. Ezernyi féle formát, színt, típust és márkát próbálhat ki, amíg csak meg nem találja az igazit - mindezt az otthona kényelméből. Viszont, ha hozzánk hasonlóan ön is rajong a legújabb technológiákért, be kell vallanunk egy dolgot: ezek a méretek még nem teljesen pontosak, így ajánlott 2-3 milliméter eltéréssel számolnia minden virtuális próba esetén.

Tehát, melyik is a helyes méret? Egyetlen kérdés, mégis annyi válasz lehetséges. Nézze meg jelenlegi keretét, tesztelje kézi készségeit, halásszon elő egy bankkártát a tárcájából, vagy kapcsolja be a webkameráját, és használja virtuális tükrünket. Soha többé nem fog téves méretű szemüveget vásárolni! És ha már a vásárlásnál tartunk...ezen a héten jön a BLACK FRIDAY! Ne hagyja ki az évszak legjobb ajánlatait, és takarítson meg egy kisebb vagyont. Tekintse meg Black Friday akcióinkat most.

Alica

Ügyfélszolgálati munkatárs vagyok - és egyben az egyik legfiatalabb tagja az eyerim családnak. Jó vagyok az emberekkel, könnyen kommunikálok és gondját viselem az ügyfeleinknek szerte Európa minden tájáról. Sokat énekele még annak ellenére is, hogy nem vagyok túl jó benne és egy kismalacra gyűjtök.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Hogyan válasszon síszemüveget

Napos vagy ködös, csodálatosan tiszta, vagy barátságtalan időjárás: a síszemüveg létfontosságú kiegészítő a szeme védelméhez a lejtőkön. Hogyan válassza ki a megfelelőt?

Arcformához illő napszemüveg: SZÍV ALAKÚ ARC

Most megtudhatod, milyen napszemüveg illik a szív alakú archoz. Engedd, hogy megihlessenek az arcodhoz találó különféle formák és színek! Lépj az eyerim.hu oldalra.

Milyen napszemüveg talál az arcformájához - OVÁLIS ARC

Előfordult már, hogy hosszú órákat töltött azzal, hogy vajon melyik napszemüveg illik az arcformájához a legjobban? Az arcformájához illő napszemüveggel lenyűgöző megjelenést tudhat magáénak! Tudta, hogy könnyen meghatározhatja, hogy melyik napszemüveg illik leginkább az arcformájához? Ha nem, akkor ma szerencséje van! Tekintse meg heti útmutatónkat, amelyben elmagyarázzuk, hogy milyen arcformához milyen szemüveg talál. Ovális arcformájúak, figyelem!

VÉLEMÉNYEK