2.5.2019 296772 megtekintés 4 perc olvasás

Segítség a valódi Ray-Ban napszemüvegek felismeréséhez

Ha új Ray-Ban napszemüveget szeretne vásárolni, vagy már vásárolt egyet online, figyeljen arra, hogy jól költse el a pénzét. Az alábbi szabályok betartásával a napszemüvegek szakértője lesz, és első pillantásra kiszúrja a hamisítványokat!

1 Minőség

Emelje fel a Ray-Ban napszemüveget, és nézze meg közelebbről. Van némi súlya? Elég szilárd? Minden eredeti Ray-Ban terméket kiváló minőségű anyagból gyártanak, amelyek tartósak, ráadásul egyetlen darab acetátból készülnek. A Ray-Ban-lencsék a legtöbb modell esetében pedig kiváló minőségű üvegből készülnek.

Ha a napszemüveg más anyagból készült, akkor sem kell aggódnia: valószínűleg egy újabb tervezésű modellel van dolga, amelyek nem kizárólag üveglencsét használnak.

Hogyan ismerd fel a hamis Ray-Ban napszemüvegeket Ray-Ban RB2180 601/71 Round Fekete Színben

2 Eredet

A Ray-Ban összes terméke Olaszországban készül. Ugye? Nos, meglepő módon nem mindegyik. Az emberek hajlamosak azt hinni, hogy a Ray-Ban márkával összefüggésben megjelenő „Made in China” címke a hamisítvány egyértelmű jele.

A Luxottica (a Ray-Ban gyártója) azonban Kínában és Olaszországban is tart fenn gyárakat. Bár a termelés legnagyobb része valóban Olaszországban folyik, néhány modellt vagy kizárólag Kínában gyártanak, vagy Olaszországban és Kínában egyaránt. Ahhoz azonban nem fér kétség, hogy a minőségi előírások mindenhol egyformák maradnak.

3 Tartalom

És most lássuk a tartalmat. Tudnia kell, hogy minden Ray-Ban napszemüveg jellegzetes csomagolásban kapható.

Hogyan ismerd fel a hamis Ray-Ban napszemüvegeket Ray-Ban RB2180 601/71 Round Fekete Színben

Papírdoboz: Ezüstös, fényes papírdoboz Ray-Ban-logóval. A doboz oldalán egy vonalkódos címkének kell lennie – ez jelzi, hogy megbízható kiskereskedőtől vásárolta a terméket.

Tok: A Ray-Ban különböző tokokat gyárt a különböző modellekhez, a többségük azonban a valódi bőr érzetét kelti. Minden Ray-Ban tok bal elülső oldalán egy fényes arany pecsét található a következő szöveggel: 100% UV Protection - Ray-Ban - Sunglasses by Luxottica. A kivételt a Ray-Ban Junior termékek jelentik, amelyeknél a színes textiltasak is megjelenhet.

Tisztítókendő: Ne feledkezzen meg a Ray-Ban márkajelzéssel ellátott tisztítókendőről sem, amely mindig kiváló minőségű anyagból készül, és egy logót is tartalmaz, amely gyakran hiányzik a hamisítványokról.

Útmutató: Vannak olyan útmutatók, amelyekben a termék valódiságáról vagy a garanciáról találhatók információk. Az igazság az, hogy ez nem létezik. Az eredeti Ray-Ban csomagolásban mindig van egy kis füzetecske, amely promóciós képeket tartalmaz, valamit összefoglalja a termék jellemzőit és az ápolási szabályokat. Ez a füzetecske azonban nem eredetiségigazolás. Ezenkívül figyeljen oda az útmutatóban levő bármilyen helyesírási vagy tárgyi tévedésre, mert az eredetiben ilyenek nincsenek.

4 Ray-Ban-logó

Több jellegzetes pont is van egy valódi Ray-Ban terméken, amelynek tartalmaznia kell a Ray-Ban logót. Ahogy az alábbi eyerim unboxing videóban is látszik, a klasszikus Ray-Ban logó mindig szép és könnyen látható a lencséken és a szárakon.

Ha ezeken a helyeken nem található logó - akkor nézd meg a visszaküldési szabályzatát annak a boltnak, ahol vetted, mert tutibiztos, hogy egy hamisítványt tartasz a kezedben. Nagyon sajnáljuk! (Mindig választhatod az eyerim webshopját is, ugye tudod?)

Lencsék: A legtöbb Ray-Ban-termék bal oldali lencséjére közvetlenül a zsanér mellett egy „RB” jelzés van beégetve. Ha polarizált napszemüvege van, a jobb oldali lencse felső sarkában meg kell jelennie a „Ray-Ban P” jelzésnek is. Ha a „P” betű hiányzik, legyen óvatos: a napszemüvege vagy nem polarizált, vagy nem eredeti.

A Ray-Ban-termékek ezenkívül egy kiváló minőségű Ray-Ban-logóval is rendelkeznek, amely statikusan van a lencsére illesztve. A matrica alatti ragasztó hamisítványra utalhat.

Hogyan ismerd fel a hamis Ray-Ban napszemüvegeket Ray-Ban RB2180 601/71 Round Fekete Színben

Hogyan ismerd fel a hamis Ray-Ban napszemüvegeket Ray-Ban RB2180 601/71 Round Fekete Színben

Orrpapucsok: A fémből készült Ray-Ban napszemüvegek általában átlátszó orrpapucsokkal vannak ellátva. A közepükön az „RB” dombornyomású jelzés található.

Hogyan ismerd fel a hamis Ray-Ban napszemüvegeket Ray-Ban AVIATOR CLASSIC Arany és Fekete Színben

Szárak

Ha figyelmesen ellenőrzi a szárakat, láthatja, hogy ezek a termékkel kapcsolatos további információkat tartalmaznak a bal szár belső felén: a modellszámot és a méretet. Bizonyos modellek, például a Ray-Ban Wayfarer vagy a Ray-Ban Justin esetében a szárakon egy Ray-Ban jelvény is látható. A jelvény kicsi, és nem ragasztva van, hanem csapokkal csatlakozik a szárhoz.

Hogyan ismerd fel a hamis Ray-Ban napszemüvegeket Ray-Ban RB2180 601/71 Round Fekete Színben

Hogyan ismerd fel a hamis Ray-Ban napszemüvegeket  Ray-Ban JUSTIN CLASSIC Fekete Színben

A hamisítvány vásárlása eleinte jó üzletnek tűnhet. Előbb-utóbb viszont kiderül, hogy ez nem teljesen igaz. Gyengébb minőség, rosszabb anyagok... számos oka van annak, hogy egy hamisítvány miért kevésbé vonzó. Mindig figyeljen oda, és vigyázzon a szemére. Sose bánja a jó minőségű napszemüvegbe fektetett pénzt. Nézd meg az eyerim webshopjának elképesztő Ray-Ban kollekcióját és találd meg a kedvenc darabodat.

Branislav

Az eyerim társalapítója vagyok - minden ami brandinghez és UX-hez kapcsolódik, az én napi asztalom. Szeretem a sportot és filozófát kombinálni - mindig van egy-két könyv az asztalomon közel az edzőtermi belépőmhöz. Utálom a galambokat és a szemüveget. Pedig az orvos azt mondta, viselnem kéne.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
6 ok a szemorvos azonnali meglátogatására

A helyes időben szerzett segítség megmentheti önt a további látásproblémáktól. Az alábbi 6 jel arra utal, hogy azonnali szemvizsgálatra lehet szüksége.

Milyen napszemüveg talál az arcformájához - OVÁLIS ARC

Előfordult már, hogy hosszú órákat töltött azzal, hogy vajon melyik napszemüveg illik az arcformájához a legjobban? Az arcformájához illő napszemüveggel lenyűgöző megjelenést tudhat magáénak! Tudta, hogy könnyen meghatározhatja, hogy melyik napszemüveg illik leginkább az arcformájához? Ha nem, akkor ma szerencséje van! Tekintse meg heti útmutatónkat, amelyben elmagyarázzuk, hogy milyen arcformához milyen szemüveg talál. Ovális arcformájúak, figyelem!

Abszolút útmutató a szemeid egészségéért: A 6 leggyakoribb szemészeti probléma, amiről tudni érdemes

Sorozatunk első részében bemutatjuk a TOP 6 szemészeti problémát, azok tüneteit, diagnózisát és kezelését.

VÉLEMÉNYEK