4.8.2019 19163 megtekintés 4 perc olvasás

Hogyan ismerd fel az eredeti Persol napszemüvegeket

A Persol egy kézműves olasz szemüvegmárka, amely napszemüvegekre és dioptriás szemüvegekre specializálódott.  A Persol név az olasz per il sole, “a napért” kifejezésből származik. A Persol története 1917-ben, Turin-ban kezdődik, amikor a cég tulajdonosa Giuseppe Ratti elkezdte első szemüvegeinek és lencséinek gyártását sportolók és pilóták számára. Manapság az összes műanyag Persol (nap)szemüveg Olaszországban készül, cellulóz-acetát felhasználásával.

A Persol az egyik legrégebbi szemüvegmárka az egész világon, amely jelenleg a Luxottica group tulajdonában áll. Mai napig Olaszországban készülnek a keretek, amelyeket továbbra is kézzel készítenek, mindeközben pedig szigorúan figyelnek a tökéletességre, a komplexitásra és a precizitásra.

CSOMAGOLÁS

Az összes Persol napszemüveget és dioptriás szemüveget márkajelzéssel ellátott kiskereskedelmi dobozban forgalmazzák. Minden doboz tartalmaz egy Persol garanciajegyet. Ez a tanúsítvány egy dombornyomott Persol logóval rendelkezik, a belsejében a napszemüveg és a kereskedő adatai számára van hely. Egy márkás szemüvegtisztító kendő is megtalálható a dobozban. Végül, de nem utolsó sorban, a Persol szemüvegtok is tartalmaz egy logót.

Hogyan ismerd fel az eredeti Persol napszemüvegeket - csomagolás, igazolás, törlőkendő, tok

FELHASZNÁLT ANYAGOK

A kristálylencséktől az acetátból és fémből készült keretig, az ikonikus nyíltól és a felszín alatt megrejtőző technológiáig - a Persol-ok nem csupán szemüvegek, hanem igazi műalkotások. A legtöbb modell értékes és természetes eredetű anyagokból készült lencséket tartalmaz, amely garantálja a védelmet és a látás tisztaságát.

A Persol napszemüvegekben a márka által szabadalmaztatott ‘Meflecto’ flexibilis szárrendszert alkalmazzák, amely a világ első rugalmas szárrendszere, amely a maximális kényelem jegyében készült azért, hogy megszüntesse a szemüveg szárainak a fejre gyakorolt nyomását. A Meflecto rendszer lehetővé teszi azt, hogy a szemüvegek alkalmazkodjanak bármilyen egyedi arcformához és tökéletesen illeszkedjenek a viselő fejére.

Hogyan ismerd fel az eredeti Persol napszemüvegeket - felhasznált anyagok

MÁRKAJELZÉS

A márkajelzés az ezüst nyíl (amelyre gyakran hivatkoznak a Supreme Nyílként is), amelyet a márka által gyártott szemüvegek többsége is magán visel. A Supreme Nyíl a Persol szimbóluma, meghatározó jellemvonása. Amikor Ratti megalkotta a Nyilat, azt mondta, hogy “ez lesz az én csatalovam”. Az első leegyszerűsített verziót (amelyet Simplexnek hívnak) követően a nyíl számos technikai és dizájnbeli változtatáson ment keresztül, amely végül a jelenlegi Persol kollekcióban is használt Supreme Nyílhoz vezetett.

A Nyíl története során több mint 30 verzión esett át. Ez a nyíl teszi a Persol szemüvegeket olyan felismerhetővé a szemüvegek rengetegében, és ez is teszi a márkát olyan ikonikussá. A Nyíl maga fémből készül, amit ezután finoman illesztenek be a szemüvegekbe. Ez a keret felszínébe belelapul, sarkai egyenesek és letisztázottak.

Hogyan ismerd fel az eredeti Persol napszemüvegeket - márkajelzés

LOGÓ

A legtöbb napszemüveg esetében a jobb lencse felső sarkában található meg a Persol logó. A Persol szemüvegek jobboldali szára szintén tartalmazza a Persol logót, amelyet a 'Hand Made in Italy' felirat követ. A CE betűket (, amelyek az Európai Szabványnak megfelelést jelentik) szintén tartalmazniuk kell a szemüvegeknek.

Az új Persol szemüvegek baloldali szára egy 3 vagy 4 számból álló modell-kódot és egy ezt követő betűt tartalmaznak. Itt megtalálhatod a méretre vonatkozó információt is, amely két különálló számból áll.

Hogyan ismerd fel az eredeti Persol napszemüvegeket - logó  Hogyan ismerd fel az eredeti Persol napszemüvegeket - logó

Idén Augusztusban a Persol egy teljesen új kollekciót dobott a piacra, amely 5 szériából áll, melyek neve: THE BREAK, THE FUN, THE RIDE, THE CHILL, THE TABLE. A Persol kollekciója az életet ünnepli teljes valójában - arra ösztönöz, hogy engedd el a megszokott dolgokat és élvezd az újdonságot. A legnagyobb szabadság az, ha önmagad lehetsz. Figyeld meg magad körül a fűszálakat, a napsugarakat, a bőröd forróságát. Osztozz barátaid társaságán, akik talán már értik ezt az életérzést, ezek az apró örömök többet jelentenek mindennél. Fedezd fel a legújabb 2019-es Persol kollekciót.

Kérjük vedd figyelembe, hogy ez az útmutató önmagában nem tudja garantálni az eredetiséget, illetve a Persol is változtathat a gyártási folyamatokon. Ebben az esetben igyekszünk frissíteni az útmutatónkat annak érdekében, hogy mindig friss információkkal légy ellátva. Nézd meg a Persol-kollekciónkat az eyerim webshopjában és próbáld fel a szemüvegeket a Magic Mirror segítségével.

Andrea

Egyike vagyok a társalapítóknak. Erősségem a tartalomkészítés és közösségi média. Perverzül vonzódom a flamingókhoz és az utazáshoz. A legtöbb kreatív ötletem hosszú-hosszú hegyi vándorlások után születik és rajongok a művészetekért és fényképezésért.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
eyerim presents: The investments that drive us forward in 2020

eyerim - the fastest growing e-shop in Central Europe got another investment, and we are forever grateful. Find out how much, from who and why, what it means for our future.

Get ready for your perfect job at eyerim!

Are you ready to kick-start your career? Check out our currently open positions and become a part of the biggest startup in the eyewear industry.

VISSZA A JÖVŐBE: A 2019-es év 7 legnagyobb Tavaszi/Nyári trendje

A Vintage-inspirálta napszemüvegek visszatértek. Tudd meg, hogy melyek azok a stílusok, amelyek idén visszatérnek és, hogy milyen háttértörténettel rendelkeznek.

VÉLEMÉNYEK