10.10.2019 9857 megtekintés 1 perc olvasás

Ünnepeljük együtt a Látás Világnapját!

A Látás Világnapját évente egyszer, október második csütörtökén ünneplik. Az eseményt az IABP (International Agency for the Prevention of Blindness, Nemzetközi Vakságmegelőző Ügynökség) koordinálja a VISION 2020 globális kezdeményezés keretében, amelynek során a vakság és a látási nehézségek kerülnek előtérbe. Idén a Látás Világnapja 2019. október 10-re esik!

A Látás Világnapja minden évben felhívja a vaksággal és a látássérüléssel kapcsolatos tudatosság növelésének fontosságára, mivel ez az egyik legnagyobb nemzetközi közegészségügyi kérdés. Világszerte mintegy 285 millió ember él látássérüléssel vagy vaksággal, pedig a látáskárosodások 80%-a elkerülhető lenne. Ünnepelje velünk ezt a napot, és kapcsolódjon be az Instagramon folyó nyereményjátékunkba! 

Ennek tiszteletére néhány érdekes tényt osztunk meg az önhöz hasonló emberek látásával kapcsolatban. Beleesik valamelyik kategóriába?

World Sight Day 2017

Mert a szeme megérdemli a védelmet.

Andrea

Egyike vagyok a társalapítóknak. Erősségem a tartalomkészítés és közösségi média. Perverzül vonzódom a flamingókhoz és az utazáshoz. A legtöbb kreatív ötletem hosszú-hosszú hegyi vándorlások után születik és rajongok a művészetekért és fényképezésért.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
TESZT - ASZTIGMATIZMUSOD VAN?

Nézd meg ezt a két online tesztet és derítsd ki, hogy van-e asztigmatizmusod. Tanuld meg felismerni a tüneteit és tudd meg, hogy milyen módon lehet kezelni.

Abszolút útmutató a szemeid egészségéért: A 6 leggyakoribb szemészeti probléma, amiről tudni érdemes

Sorozatunk első részében bemutatjuk a TOP 6 szemészeti problémát, azok tüneteit, diagnózisát és kezelését.

KÉK FÉNY ELLENI VÉDELEM - MÍTOSZ VAGY VALÓSÁG?

Kék fény - csak mítosz vagy ez egy létező dolog? Tudj meg többet a kék fényről, annak hatásairól, hogy hogyan védekezz ellene és még sok másról.

VÉLEMÉNYEK