Nagyon nehéz ezt kimondani, de a nyár még mindig elég messze van. Szerencsére vannak világosabb februári napok, amikor a nap végre előbújik, és kaphatunk némi D-vitamint az arcunkra. Fogadunk, hogy az ilyen napokban már akkor is hunyorítania kell, ha a járdát szeretné tisztán látni a talpa alatt. De most őszintén, nem ez az a pillanat, amikor eszébe jut a tavaly nyári napszemüvege, amely a hálószobájában pihen, 5 havi porral borítva? Ugyan, mégis miért kéne napszemüveget viselnie télen? Pontosan ezért vagyunk most itt – hogy 4 nyomós indokot adjunk hozzá.

1. Védje a szemeit

A Nap naprendszerünk központi csillaga. Ugyanakkor erős sugaraival számos probléma forrása is lehet számunkra. Tudta, hogy az ön drága szemei is éppen olyan könnyen leéghetnek, mint a bőre? Ha a szemeket napfénykárosodás éri, bevörösödnek, könnyeznek és viszketnek. Nem túl kellemes érzés, de pár nap alatt javul. Ugyanakkor, ha rendszeresen kiteszi a szemeit a közvetlen napfénynek, további komplikációk is felléphetnek, amikor már az egészségüket is veszélyeztethetik. Esetleg éppen egy takaros kis téli utcán sétálgat, több réteg ruhába bújva, forró csokit szürcsölgetve; vagy a havas hegyeket hódítja meg épp magabiztosan a sílécein. Bárhová is menne, ne feledkezzen meg napszemüvegéről vagy síszemüvegéről. Soha. Még ha úgy is érezné, hogy nincs szüksége rájuk, a napszemüvegek egyfajta tükörként működnek – visszatükrözik a hóról érkező napfényt. Ezen felül védik a szemeit a portól, széltől, törmeléktől, jégtől, hótól, és az úgynevezett “hóvakságtól”, ami szó szerint bárhol megtörténhet még a legjobakkal is. A csillagok bámulást inkább a melegebb éjszakákra időzítse. Most csak vegye fel a gyapjú sapkáját, kesztyűjét, és kedvenc szemüvegét.

 2. Jobb látás

“Hegyoldalon szánkózós” vagy inkább városi felfedező típust tisztelhetünk önben? Netán ön annyira ügyes, hogy mindkét jellemző igaz? Akárhogy is legyen, lefogadjuk, hogy erős napsütésnél azért szokott hunyorítani egy kicsit! Nem számít, hol tartózkodik vagy mit csinál, amíg a szabadban működik. A téli napsütés bámulatos dolog, de könnyen sok lehet belőle. Olykor képes elvakítani az embert, illetve a látást pillanatok alatt leronthatja. Mi erre a megoldás? Szerintünk már rég tudja, hogy a napszemüvegről van szó. Így tisztábban láthat, irritáló, a szemeit könnyben lábasztó hunyorítás nélkül, de ami a legfontosabb: segítségükkel megtakaríthatja a könnyeknek nevezett értékes nedvesítő anyagot. Kedvenc napszemüvegét viselve úgy érzi majd, hogy a látása is javult tőle. Próbálja hát ki!

Prečo nosiť slnečné okuliare v zime

3. A szemszárazság, szemfáradtság és fejfájás csökkentése

A száraz téli levegő jelenségét már mindnyájan ismerjük. Megtanultuk, hogy a kézkrém és ajakbalzsam elengedhetetlen kiegészítő a szabadban. Olykor azonban megfeledkezünk arról, hogy a szabad ég alatt a szemeink is kiszáradhatnak. Ha közvetlen napfénynek tesszük ki őket, kifáradnak, és szörnyen megfeszülnek, amely akár fejfájásig is fokozódhat. Az emberi szemben a központi szerepet a pupilla kapta – ez szabályozza, hogy mennyi fényt juthat a szem hátsó részében található retinára. A szem retinája nagyon érzékens a fényre. Így, ha a környezet nagyon fényes, a pupilla összehúzódik, így próbálja megvédeni a retinát attól, hogy túl sok fény érje. Viszont túl erős fény esetén a pupilla már nem képes akkora összehúzódásra, hogy elfogadható szintre csökkentse annak hatását. Ez hunyorításhoz vezet, mivel a szervezet még jobban megpróbálja lecsökkenteni a szemekbe érkező fény mennyiségét, végül pedig szemfáradságot és fejfájást okoz. A napszemüvegek remek pajzsként szolgálnak a szemek számára - minden körülmény esetén biztosítva számukra a szükséges védelmet. Ne hanyagolja el hát dögös napszemüvegeit! Pakolja be a táskájába a kézkrém mellé!

 4. Divatos megjelenés

Annak ellenére, hogy a szemüvegek már sok éve a divatvilág részei, pár évtizeddel ezelőtt azok téli viselete komoly ellenérzéseket váltott ki. Kizárólag egyetlen embernek bocsátották meg a divat ellen elkövetett ezen szörnyű bűnt: Anna Wintour-nak. Ő a nagybetűs divatikon, a divatvilág császárnője, aki felállítja a trendeket, a lázadó, aki Chanel napszemüvegeit nem csak télen, de beltéren is szívesen hordja. Szeretne rengeteg tekintetet magára irányítani mindössze azáltal, hogy egy friss februári reggelen napszemüveggel a szemén indul el? Tökéletes! Nem számít, hogy ön nő, avagy férfi, mindenképpen lehet saját világának merész “Anna Wintour”-ja!

Prečo nosiť slnečné okuliare v zime

A napszemüvegek nem csupán a személyes ízlését tükrözik, hanem azt is, hogy mennyire törődik a saját és szerettei egészségével. A teste mellett a szemei is igénylik a törődést! A későbbiekben még hálás lesz nekünk ezen sorokért. Biztosak vagyunk benne, hogy fenti cikkünk elolvasását követően jó eséllyel ön is szeretne egy remek napszemüveget az idei télre, de van itt egy kis probléma. Úgy gondoljaa, hogy nyári napszemüvege nem igazán megy a téli stílusához? Ez teljesen rendben van, de tudunk rajta segíteni! Tekintse meg weboldalunkat, bizonyára megtalálja rajta a tökéletes, életstílusához is passzoló téli napszemüveget!