Idén télen a hegyekbe készül? Nem számít a tapasztalat, vagy a költségvetés, mindenképpen találhat ehhez egy remek síszemüveget. Idén csapatunk és vásárlóink egyaránt több tucatnyi típust teszteltek, így összeállítottunk egy síszemüveg listát, amely az egyes területek legjobbjait hivatott kiemelni. Függetlenül attól, hogy a Google-keresőben ár, teljesítmény, vagy technológiai funkciók alapján keresne, a tökéletes választást mi első kézből elhozzuk önnek. Íme hát a 2017/2018-as téli szezonra ajánlott síszemüvegeink TOP 5-ös listája

VÁSÁRLÓINK KEDVENCE: Oakley Flight Deck Prizm OO7050

Ezért a típusért odáig vannak! Az év legnépszerűbbjeként, illetve a vásárlók abszolút kedvenceként az Oakley Flight Deck Prizm a lehetetlennek tűnő küldetéseket is segít teljesíteni. Ez a keret nélküli síszemüveg rendelkezik az egyik legnagyobb látótérrel, gyönyörű lencséje pedig maximalizálja a periférikus látást. Ezen modell egyik említésre érdemes hátránya, hogy csak egyetlen lencsét tartalmaz, amely árát tekintve némileg csalódásra adhat okot. Másrészt viszont minden Flight Deck modell megkapta a PRIZM™ technológiát, ami gyakorlatilag forradalmi megoldás a lencseoptikák terén. Ezen szabadalmaztatott megoldásnak köszönhetően a szemüveg viselője többféle látási viszony esetén is jól teljesíthet, és a fényviszonyok változásakor sincs igazán szükség a lencsék cseréjére. Ha úgy érzi, hogy a nagyméretű Flight Deck modell túl nagy az arcához, akkor annak kistestvére, az Oakley Flight Deck XM lehet a megfelelő önnek. Bár az XM-sorozat is nagyjából azon technológiákkal bír, mint a hagyományos Flight Deck, alkatilag kifejezetten hasonlít az Oakley A-Frame szemüvegekhez.

TOP 5: A 2017/2018-as téli szezon legjobb síszemüvegei

A LEGJOBB DUPLA LENCSÉS RENDSZER: uvex comache TO

Itt jön a cserélhető lencsés/dupla lencsés rendszerek kategóriájának győztese. Bár a győztes kiválasztása igencsak nehéz volt, az uvex többszörösen díjnyertes take-off technológiája idén ellopta a szívünket. Ez a technológia cserélhető lencsét alkalmaz, amely a szemüveg lencséjéhez mágneses úton rögzül, és a verőfényes napsütéshez szánt síszemüveget rossz időjáráshoz való síszemüveggé változtatja át egyetlen pillanat alatt - ehhez mindössze csak le kell húznia a felső lencsét. Ugyanakkor nem volt könnyű nyernie a cserélhető lencsés technológiák mindenkori bajnokaival szemben, ahol példaképp említhetnénk az Oakley Switchlock™ vagy Ridgelock™ innovációit. De az uvex idén okos többlencsés technológiájának köszönhetően elvitte a kategória fődíját, ezzel ideális társ bármilyen időjáráshoz.

TOP 5: A 2017/2018-as téli szezon legjobb síszemüvegei

AZ EYERIM CSAPATÁNAK KEDVENCE: Oakley Line Miner OO7070

Az Oakley Line Miner egyértelműen a szezon legjobbja, és megérdemelten nyerte el csapatunk különdíját. Amennyiben a magasban versenyezne erősen izzadva, és nem szeretne aggódni lencséi bepárásodásával kapcsolatban, az Oakley Line Miner fantasztikus választást kínál önnek. Prizm technológiával rendelkezik, amely világszerte az egyik legfejlettebb lencsetechnológia, és amelyhez 6 különféle szín tartozik, melyek mindegyike a lehető legjobb élményt biztosítja az adott időjárási viszonyok esetén. (Tudjon meg többet). Továbbá, ez az egyetlen olyan szemüveg, amely az új Prizm™ INFERNO™ lencsével is kapható. Ez a technológia egyetlen gombnyomásra tünteti el a párát a lencse belsejéről. A rendszer gyakorlatilag belülről olvasztja ki a lencsét, így a pára elpárolog. Az akkumulátor akár 30 INFERNO™ ciklusra képes, és szuperkönnyű USB töltést tesz lehetővé, emellett viszont a szemüveg viseletre és érzetre nem különbözik az Oakley hagyományos síszemüvegeitől. Ráadásul a Line Miner sorozat OTG-kompatibilitásának köszönhetően a dioptriás szemüvegek tulajdonosainak is ajánlható, mivel az ilyen szemüveg könnyedén és gyorsan behelyezhető. Dióhéjban elmondhatjuk, hogy ez a modell mindenre képes, így ebben a bámulatos szemüvegben nem csalódhat.

TOP 5: A 2017/2018-as téli szezon legjobb síszemüvegei

A LEGJOBB ÁR/ÉRTÉK ARÁNYÚ: Bolle NOVA II

Ha ön még csak ismerkedik a lejtőkkel, vagy nem maradt költségvetése egy komolyabb modellre, a Bolle Nova II ésszerű áron biztosít egy rakás technikai jellemzőt. A modellt MODULATOR™ fotokromatikus lencsével látták el, amely a legmostohább körülményeknél is segíti a terep követését, a P-80+ páragátló bevonattal kombinált Flow-tech szellőzési technológia pedig együttesen gondoskodik a páramentes látásról. Minimális extra befektetésért (a Bolle Mojo sorozathoz képest további 9000 Ft) jobb minőségű lencséhez juthat, így amennyiben egy remek belépő szintű síszemüveget keresne, már meg is találta azt.

TOP 5: A 2017/2018-as téli szezon legjobb síszemüvegei

A LEGJOBB OTG SZEMÜVEG: Smith Knowledge OTG

Jó híreink vannak a dioptriás szemüvegek viselőinek: a piacon számos szemüveg felett hordható (OTG) síszemüveg található. Ezek közül nem könnyű kiválasztani a legjobbat, de nekünk sikerült: idei kedvencünk ebben a kategóriában a Smith Knowledge OTG. Nagyméretű síszemüveg, amely havas napon a szemüvegviselést nyűg helyett élménnyé teszi. A Smith Knowledge OTG mellett az Oakley Airbrake is vásárlóink régi kedvencének számít. A tavalyi évben frissített Airbrake XL változat igen népszerű “birodalmi rohamosztagos” külsővel bír, nagyméretű, gömbölyű lencséje pedig az Oakley Flight Deck sorozatéhoz hasonlít, beleértve annak Prizm lencséit.

TOP 5: A 2017/2018-as téli szezon legjobb síszemüvegei

Készen is lennénk! Ez lenne a 2017/2018-as téli szezonra vonatkozó TOP 5-ös listánk. Mesélje el nekünk, melyik az ön kedvence, vagy tekintse meg teljes síszemüveg-kollekciónkat itt, és tudja meg ebből a cikkből, hogyan választhatja ki az ön számára tökéletes típust.