Amikor kisüt a nap, hirtelen rájövünk, hogy mennyi dolgot hiányoltunk az életünkből – a kellemes barnaságot, a könnyed, új ruhákat és a nagyszerű, minőségi napszemüvegeket, amelyek megvédik a szemeinket. Itt volnának azok a leggyakoribb tévhitek a napszemüvegekről, amelyekkel tömve van az internet és amelyeket felejts el, ha új napszemüvegek után kutakodsz.

Tévhit #1: “Minél menőbb, annál jobb.

Különleges Miu Miu Napszemüveg Világosszürke-/ Zöld Színben Szürke Lencsékkel

Nem igaz.

Csodálatos dolog, amikor megtalálod azt a napszemüveget, amitől bámulatosan nézel ki szinkronban az aktuális divattal. Azonban a napszemüvegek nem csak divatos kiegészítői egy összeállításnak. A nyári napszemüveg kiválasztásakor a legfontosabb tényező az, hogy magas UV védelemmel rendelkező darabot találj. A sérülékeny szemek védelme egy pár minőségi napszemüveggel igenis trendi manapság, emberek! Az eyerim webáruháza ismételten a rendelkezésedre áll - itt vannak a 2018-as kollekció darabjai, amelyek között egyszerűen találhatsz lenyűgöző napszemüvegeket nagyszerű UV védelemmel.

Tévhit #2: “A designer napszemüvegek ok nélkül drágák.”

Rózsaszín Miu Miu Napszemüveg Rózsaszín Kerettel

Nem igaz.

Egy márkás, minőségi napszemüveget szigorú tesztelésnek vetnek alá mielőtt piacra dobják. Az olyan napszemüvegek, mint amiket a Dior, a Gucci vagy a Prada készít, általában erősebb, nehezebb keretekkel rendelkeznek, így ha nem veszted el őket egy nyári fesztivál alkalmával, akkor szó szerint évekig is kitartanak. Természetesen nem minden márkás napszemüveg rendelkezik elképesztő UV és UVB védelemmel, azonban ha megnyitod az eyerim honlapját a laptopodon, könnyedén megtalálhatod a legjobbakat, ha elolvasod a napszemüvegek leírásait.

Tévhit #3: “A valami még mindig jobb, mint a semmi.”

Kerek Marc Jacobs Napszemüveg Teknőspáncél Kerettel Barna Lencsékkel

Nem igaz.

Sokan vannak, akik válogatás nélkül veszik meg azt, ami a kezük ügyébe akad abban a reményben, hogy egy kis védelmet nyújthatnak majd a szemüknek. Ez egyáltalán nem jó ötlet! Nagyon fontos megjegyezni azt, hogy egy-egy "olcsó" napszemüveg viselése sokkal rosszabb lehet annál, mintha nem viselnél semmit sem. Ha egy napszemüveg "elég sötét a napsütéses időhöz", de nem kínál UVA és UVB védelmet, akkor az nagyon veszélyes lehet a szemeid egészségére – általuk a pupilláid kitágulnak, ami lehetővé teszi azt, hogy veszélyes napsugárzás érje a szemeidet. Valljuk be, hogy egy ilyen dolog nem jó senki szemének sem. Inkább próbálj ki például egy polarizált napszemüveget, nagyszerűek tudnak lenni egy-egy őrült napsütéses napon!

Tévhit #4: “Nem a méret a lényeg.”

Kerek Oversized Chloe CE120S 724 Napszemüveg Arany/ Átlátszó Barack Szinű Kerettel Szürke Lencsékkel

Nem igaz. (Legalábbis, ha a napszemüvegekről beszélünk.)

A szemészek inkább a nagyobb lencsékkel rendelkező napszemüvegeket javasolják. A kiválasztott darabnak nem muszáj túlméretezettnek lennie, ha nem ez az, amire vágysz, de nem árt, ha nagyobb a szemeidnél és a szemhéjaidat is befedi. Tudjuk, hogy a kisebb, vékonyabb napszemüvegek ebben a szezonban nagyon stílusosak, ne is fogd vissza magad és szerezd be őket, de vigyázz, hogy megfelelően fedjék a szép szemeidet.

Most, hogy már tudod ezeket a nagyon fontos dolgokat, amiket el kell kerülnöd vásárlás során, indulhatsz is az eyerim honlapjára, hogy megkeresd az ábrándos, tökéletesen védelmező napszemüvegedet. Sok sikert!