Ondrej, a nagyszerű optometristánk általában a vásárlók kérdéseire válaszol, de ma az eyerimtől kapott néhány kérdést. Mit gondol, mi teszi tönkre a fiatalok látását? Tényleg mindenkinek jó, ha az interneten vásárol szemüveget? Ha többet szeretnél tudni, olvass tovább!  

Az optometristánk, Ondrej: Az emberek elfogadták, hogy a látásjavító szemüvegek drága befektetést jelentenek. Ennek viszont nem kell így lennie.

1) Napjainkban folyamatosan nő azoknak a fiataloknak a száma, akiknek látásjavító szemüvegre van szükségük. Miért van ez, és meg lehet ezt előzni?  

Az egyik leginkább ismert elmélet a látás romlásának okára az, hogy sokat nézünk közelre – akár olvasunk, a számítógépen dolgozunk vagy a telefont használjuk. Ráadásul a két utóbbi esetben az ilyen eszközök által kibocsátott kék fénynek is túlzottan ki vagyunk téve. A szemeink még mindig feszültek, és nincs lehetőségük pihenni, melyet akkor tudnának megtenni, ha szabadon néznénk távolra.  

8 szokás, mely megvédi szemeid az öregedéstől!

2) Az Ön tapasztalatai szerint az embereknek mikor érdemes először szemészhez vagy optometristához fordulniuk?  

Az első vizsgálatnak kisgyermekkorban kell megtörténnie. Természetesen az is a szülő felelőssége, hogy figyelje, hogy a gyermek nem hunyorog-e, nem kancsalít-e, nem fordítja-e a fejét az egyik oldalra, illetve nem panaszkodik-e kimerültségre vagy fejfájásra. A felnőtteknél hasonló a helyzet. A látásproblémák nem csak gyenge látásban nyilvánulhatnak meg, hanem fájdalomban, kimerültségben vagy szemkönnyezésben is. Ennek megfelelően ezeket sem szabad alábecsülni, és haladéktalanul orvoshoz kell fordulni.  

Az optometristánk, Ondrej: Az emberek elfogadták, hogy a látásjavító szemüvegek drága befektetést jelentenek. Ennek viszont nem kell így lennie.

3) Sokan azt hiszik, hogy a látásjavító szemüvegek vásárlása bonyolult és drága. Mindig ez a helyzet? Van lehetőség arra, hogy időt, és ideális esetben pénzt is megtakaríthassunk?  

Azt mondanám, hogy minden eset egyedi. A legtöbb ember számára az a legfontosabb, hogy olyan szemüveget válasszon, amelyik tetszik és jól áll neki, kivéve, ha túl nagy dioptriára van szükség, bonyolultabb a szemkárosodás, vagy személyre kell szabni a szemüveget. Azok a legjobb szemüvegek, amelyeket viselnek, nem pedig azok, amelyek a fiókban hevernek. Ha interneten vásárolunk, időt és pénzt takaríthatunk meg, ráadásul gyakran a keretek is sokkal nagyobb választékban állnak rendelkezésre. Természetesen vannak olyan emberek is, akiknek szemészeti tanácsra vagy személyre szabott megoldásra van szükségük. Nekik létfontosságú, hogy személyes kapcsolatot tartsanak fenn a kedvenc szemészeti üzletükkel, ezért hajlandóak alávetni magukat a hosszabb és drágább vásárlási eljárásnak.  

4) Úgy gondolja, mindenkinek jó, ha az interneten vásárol szemüveget? Nem csak a fiatalabb korosztály számára előnyös?  

Természetesen nem, hiszen napjainkban már majdnem mindenki vásárolt valamit az interneten. A korlátozást nem az életkor jelenti, hanem nincs bátorságunk kipróbálni valami újat. Ne féljünk az internetes környezetben.  

Az optometristánk, Ondrej: Az emberek elfogadták, hogy a látásjavító szemüvegek drága befektetést jelentenek. Ennek viszont nem kell így lennie.

5) Az eyerim weboldalán egy specialistaként dolgozik, így Önhöz fordulhatnak a vásárlók, ha bármilyen kérdésük van. Általában milyen problémával fordulnak Önhöz?  

Legtöbbször a vényekkel kapcsolatban segítek az ügyfeleknek; segítek azok kitöltésében, valamint a vény és a szükségleteik alapján javaslatot teszek, hogy szerintem mi számukra a legmegfelelőbb. A legtöbb ember többet szeretne tudni a kínálatunkban szereplő lencsékről, vagy olyan keretet keresnek, amely használható nagyobb dioptriás szemüvegekkel is.  

Erős dioptriára van szükséged? A magasabb indexel rendelkező lencsék esztétikusabbak a vékonyabb lencséknek köszönhetően

6) Eljött a nyár, amikor az egyik kezünkben látásjavító szemüveget, a másikban napszemüveget tartunk. Ki lehet küszöbölni ezt a kényelmetlenséget?  

Természetesen, nagyszerű megoldást jelentenek a látásjavító napszemüvegek. Ezek pótolhatatlan segédeszközök vezetés közben, megvédik a szemünket a hegyen és a tengerparton, és nem lehet őket megkülönböztetni a hagyományos napszemüvegektől, így bárhol gondtalanul viselhetjük őket. Választhatunk hagyományos vagy polarizált napszemüveglencsék közül. Az eyerim kollekcióban mindennapos vezetéshez tervezett, különleges napszemüveglencséket kínálunk a sofőrök számára, amelyek nem csak polarizálnak, hanem a színüket is képesek változtatni a fényviszonyok függvényében. Rossz látási viszonyok mellett sárgás-zöldes árnyalatot vesznek fel, ami növeli a kontrasztot, tűző napfényben pedig kellemes rézbarnára változik a színük, hogy védje a szemet a naptól. Személyes tapasztalatból is tudom, hogy ez egy nagyszerű árnyalat sofőrök számára.  

Az optometristánk, Ondrej: Az emberek elfogadták, hogy a látásjavító szemüvegek drága befektetést jelentenek. Ennek viszont nem kell így lennie.

7) Végül pedig mit javasolna olyan emberek számára, akik vonakodnak attól, hogy az interneten vásároljanak látásjavító szemüveget?  

Azt, hogy tényleg nincs miért aggódni. A nagyszerű ügyfélszolgálati csapatunk örömmel tájékoztatja a vásárlókat arról, hogy 30 nap áll a rendelkezésükre, hogy kipróbálják az új szemüveget, és ezalatt az idő alatt visszaküldhetik, ha szükséges. Ha személyes kapcsolatot és szaktanácsot szeretnének, számos optikai üzlet közül választhatnak, de ha valamilyen egyszerűbb és kényelmesebb módon szeretnének hozzájutni a minőségi termékekhez, akkor mi vagyunk számukra a megfelelő hely.

Mindannyian szeretnénk, ha könnyebb lenne az életünk. Látásjavító szemüvegek esetén az eyerim egyszerűsíti le a dolgokat. A szemüvegek kiválasztása és megvásárlása során az ügyfélszolgálati csapatunk és Ondrej, az optometristánk végig a vásárlók rendelkezésére áll, és mindent megtesznek azért, hogy az optika világa mindenki számára hozzáférhető legyen. Válasszon látásjavító szemüveget az eyerim.hu oldalról, és együtt másként fogjuk látni a világot.