Vágjunk bele: íme, itt van a Movember! Drága urak: bajszot mindenképpen érdemes növeszteni, a hölgyeknek pedig el kell ezt fogadniuk. Mivel ezúttal nem csak azért teszik azt, hogy őket piszkálják, de egyúttal a férfiak öngyilkossági és egészségügyi problémáira, például a prosztatarákra figyelmet felhívó mozgalomhoz is csatlakoznak vele. Ha komoly dolgokkal foglalkozunk, az nem jelenti azt, hogy annak maximálisan komolynak kell lennie! Miután legutóbb végigvettük a favágószakállas divatot, és láthattuk, milyen nagyfokú kreativitásra képesek a férfiak a szakállukat illetően, a Movember diktálta trendek semmivel sem kevésbé művésziek, a funky stílus itt is adott. Főleg, ha egy elegánsabb szemüveggel kísért kombinációról van szó. Nézzük csak meg közelebbről!

HANDLEBAR x Ray-Ban Clubmaster Optics

A biciklikormány jellegű bajusz a klasszikus forma, amelyet leginkább régi filmekben lehet látni: széles, görbülő végekkel és egy német tábornok birodalmi hangulatával bír. Ez a stílus a nevét azért kapta, mert nagyon hasonlít egy biciklikormányra, de már jóval régebben is népszerű lehetett, mivel a régészek még ókori szobrokon is felfedezték! Napjaink hipszter kultúrája örömmel vette át a stílust, sőt, modernebb külsővel díszítette fel. Egy elegáns, de összeszedett viseletért a biciklikormány jellegű bajuszok tulajdonosainak mindenképpen érdemes egy pillantást vetniók a Ray-Ban Clubmaster. Retro ihletésű kialakítása a ’90-es évek divatos eleganciájára emlékeztet minket. Egy sima biciklikormány bajusszal kombinálva ez a külső kifinomult férfiasságot sugall, és semmiképpen nem tűnik ódivatúnak. Megjegyeznénk, hogy a félperemes vonal kifejezetten előnyös hosszúkás és kerek arc esetén.

movember eyeglasses rayban clubmasters movember eyeglasses rayban clubmaster optics prescriptions

GOATEE x Tom Ford

A kecskeszáll szintén egy lendületes bajuszfajta, amely azon ritkás, kecskeszerű szakállra emlékeztet, amelyről a nevét kapta. Ez a típus általában úgy alakítható ki, hogy tulajdonosa arcszőrzetet csak az állán, illetve annak környékén növeszt, az arcon (arccsontokon) pedig egyáltalán nem. Brad Pitt és Kevin Hart kedvelt bajuszfajtája, inkább érettebb, bátor külsőt ad viselőjének. Kombinálja egy klasszikus Wayfarer stílusú szemüveggel, mint például a Tom Ford, és fűszerezze külsejét ezzel a kifinomult ízlést sugalló összeállítással. Hivatalos és szabadidős alkalmakra egyaránt alkalmas, a szögletes keret kifejezetten jól áll kerek és ovális arcokhoz, viszont az egyszerű, de mégis elegáns kivitelű modell a legjobban egy klasszikus szmoking kiegészítőjeként mutat.

movember eyeglasses tom ford movember eyeglasses tom ford prescriptions

SHORT BOXED x BOSS by Hugo Boss

Valljuk be: egyes fickók annyira szeretik a szakállukat, hogy semmi esetre sem válnának meg tőle! Ugyanakkor nem szeretnének valami modern jetinek sem tűnni, így a bajusz-szakáll stíluskombinációra is megjelent az igény. A szakállrajongók körében igencsak népszerű rövid, zárt bajusz a merész kalandorok eufemizmusának számít a munkahelyen, vagy egy himalájai hegymászó túrán is. A kellemes vágás és a hangsúlyos szögek együttese kiemeli az állkapcsuk és az arccsontjaik jellegét, így a teljes stílushoz már csak egyetlen további részlet szükséges ahhoz, hogy igazán ütős legyen: egy stílusos napszemüveg! A dögös Hugo Boss tökéletes választást jelent. Elegáns kerek alak és divatos színváltozatok jellemzik, amelyek révén bámulatosan fest a szív alakú és szögletes arcokon. A modell további kellemes tulajdonságokkal is büszkélkedhet, többek között 100%-os UV-védelemmel és 100%-ban hipoallergén anyaghasználattal. Akárhogy is, ilyen külsővel egészen biztosan egy sikeres szakember benyomását fogja majd kelteni, üzletek megkötésekor és szívek ellopásakor egyaránt!

movember eyeglasses hugo boss movember eyeglasses hugo boss prescriptions

DALI x Giorgio Armani

Kedves olvasónk! Meglehet, hogy nem gondolt erre a bajusztípusra, de ez egészen biztosan különleges helyet foglal el a kínálatban. Az „őrült Dali” bajusz egy egyedülállóan vékony fajta, felfelé görbülő végekkel, egy szépen borotvált arccal. Egyszer a Time magazinban a világ legkisebb bajuszának nevezték (amíg aztán nem nőtt meg nagyobbra). Külön vicces tény, hogy a szürrealizmus hírhedt képviselője, aki a stílust elnevezte, még egy könyvet is szentelt saját díszes bajuszának, „Dali bajsza” címmel. Ennek előszavában Dali még ennél is messzebre ment, ugyanis szeretett feleségét, Galát nevezi meg a bajsza „őrangyalaként!” Akik olvasóink közül extravagáns divatrajongóként szeretnének lélegzetelállító debütálást, a Giorgio Armani tökéletes döntés lehet. Gyakorlatilag bármilyen arctípushoz ideális (ha előtte sikerült ilyen bajuszt növeszteni), amelyhez jól illenek az ilyen különleges szemüvegek. Ne hagyja hát ki ezeket!

movember eyeglasses giorgio armani movember eyeglasses giorgio armani prescriptions

FEDERAL STANDARD x Ray-Ban Aviator

Végül, létezik egy olyan kifejezés a bajszok szótárában, amely teljes bajuszmentességet jelent! Az úgynevezett „szövetségi szabvány” a régebbi időkből maradt fenn, és a tisztára borotvált arcot jelenti, amely az amerikai hadsereg újoncai körében kötelező. Ugyanakkor a férfiak körében nagyon gyakori jelenség a tisztaságmánia, ezért gyakran elutasítják az arcszőrzet jelenlétét, és azonnal leborotválják azt, amint elfoglaltságaik mellett egy kevés idejük jut rá. Ha a legszebbre borotvált arcokról van szó, a Ray-Ban nagyon sokra képes. A klasszikus Aviator keretet az 1930-as évek közepén fejlesztette ki a Bausch & Lomb, és kifejezetten a pilóták szemeinek óvására tervezték. Jó esély van rá, hogy még maguk a tervezők sem álmodtak volna arról, hogy ez a keretfajta milyen sokra viszi majd a populáris kultúra és divat terén! Hatalmas vonzereje mellett macho hangulatot áraszt, és minden arctípushoz illik. Viselje merészen, ahogy azt egy bátor tábornok tenné!

movember eyeglasses rayban aviator rx movember eyeglasses rayban aviator prescriptions

Funky, komoly, művészi, provokatív - a Movemberre mindez áll. Ha továbbra sem sikerül döntenie, szóljon nekünk: segítünk és egészen biztosan megtaláljuk az önnek alkalmas darabot!