12.2.2019 2226 megtekintés 3 perc olvasás

eyerim tippek: Hogyan viseld gondját a síszemüvegednek

Szóval itt is vagyunk: a síszezon teljes lendülettel zajlik és te már valószínűleg meg is találtad a tökéletes síszemüveget magadnak. Jó eséllyel valamilyen minőségi, fejlett technológiával készült szemüveget vásároltál. Elvégre csak a legjobbat szeretnéd a szemeidnek, nemde? Összegyűjtöttünk néhány tippet, amelyek segíthetnek abban, hogy a síszemüveged hosszú éveken keresztül megőrizze az állapotát. Könnyebb, mint gondolnád!

#1 tipp: Óvatosan tisztogasd

Különösen zimankós időjárás esetén a síszemüveged lencséinek felülete ki van téve a hónak, esőnek vagy a jégnek. Ez zavarhat a látásban és akadályoz a zavartalan siklásban a lejtőkön. Nagyon bosszantó tud lenni, de igyekezz tisztán tartani a lencséidet! Légy gyengéd. Használhatsz egy mikroszálas kendőt vagy a táskát, amiben a síszemüveg érkezett, de csak azután, hogy leráztad a havat és hagytad, hogy a szemüveg magától megszáradjon. Tartózkodj attól, hogy a kesztyűddel vagy a kabátod ujjával törölgeted a lencséidet, még akkor is, ha sokkal kényelmesebb lenne az. Szinte biztosan fel fogja karcolni a lencsék felületét - ezt nem akarhatod.

#2 tipp: A lencsék belső oldalánál a kevesebb néha több

Ideálisan ezt azt jelentené, hogy ne nyúlj hozzá. A síszemüvegeknek általában van egy páramentesítő rétege a belső oldalon, különösen, ha olyan hi-tech modellekről beszélünk, mint az Oakley síszemüvegei. Ez megsérülhet, ha tisztogatni próbálod - szóval inkább hagyd békén azt a mikroszálas anyagot. Ha valahogyan hó kerülne a szemüveged belsejébe csak rázd meg és hagyd, hogy megszáradjon. Bármi mással csak felsértenéd a páramentesítő réteget, ami pedig bizonyára az érvek között szerepelt, amiért megvetted.

#3 tipp: Légy okos, ha a tárolásról van szó

A síszemüveged szinte biztosan egy tárolásra szolgáló táskában érkezett (főleg, ha az eyerim webshopjában vásároltad azt). Ne félj használni! Ha épp nem viseled a szemüveget csak rakd vissza a számára készült táskába. Mindemellett sokunknak szokása a kocsiban hagyni a szemüveget a felszerelés többi részével. A síszemüvegek azonban nem ugyanolyanok, mint a hótaposód. Ha nem akarod, hogy megkarcolódjon vagy párás legyen, akkor próbáld szobahőmérsékleten tárolni - később meg is köszönheted nekünk.

#4 tipp: Ruházz be a legjobbakba

Minden évben találkozunk őrült időjárási viszonyokkal a lejtőkön. Mi több, elképzelhető, hogy csak szeretnéd az időjárástól függetlenül jól érezni magadat? A lehető legjobb síelési vagy snowboardozási élmény érdekében érdemes befektetni egy jó minőségű síszemüvegbe. Különösen, ha több szezonon keresztül is szeretnéd használni. Rengeteg különböző modell van a piacon, mindenféle időjáráshoz és minden viselő igényeinek megfelelően tervezve. Az uvex extrém tartós, hi-tech lencsék széles választékával rendelkezik. A Bolle síszemüvegek még a legcudarabb időjárási viszonyokra is felkészítenek, a Cébé szemüvegek megkönnyítik a tisztítást a szellőző lencséikkel. Bizonyára komoly befektetésnek tűnhet, de érdemes kipróbálni és megtapasztalni azt, amit a kedvenc téli szemüvegmárkáink nagyszerű technológiái nyújtanak!

Mondtuk, hogy könnyebb, mint gondolnád! Ezekkel a tippekkel biztosíthatod azt, hogy a síszemüveged még hosszú éveken át tiszta, karcmentes és újszerű marad. Ha még mindig nem találtad meg a tökéletes darabot, akkor az idei tél top 5 síszemüveg trendjéről cikkünk elovasása segíthet. Most pedig indulj és hódítsd meg a lejtőket a tiszta, páramentes érzékeiddel amíg lehet.

Branislav

Az eyerim társalapítója vagyok - minden ami brandinghez és UX-hez kapcsolódik, az én napi asztalom. Szeretem a sportot és filozófát kombinálni - mindig van egy-két könyv az asztalomon közel az edzőtermi belépőmhöz. Utálom a galambokat és a szemüveget. Pedig az orvos azt mondta, viselnem kéne.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
A méret a lényeg - hogyan válasszuk ki a megfelelő méretű keretet?

Tudja meg a helyes keretméret kiválasztásának titkát. Tekintse meg hasznos tippjeinket, hogy új szemüvege biztosan tökéletesen illeszkedjen az arcához.

Get ready for your perfect job at eyerim!

Are you ready to kick-start your career? Check out our currently open positions and become a part of the biggest startup in the eyewear industry.

SEE IT IN PRIZM: 2019-ES OAKLEY KOLLEKCIÓ

A zseniális sportszemüvegeket gyártó Oakley elkészítette a legújabb napszemüveg-kollekcióját. A modelleknek három típusa van - azért, hogy lásd a láthatatlant, a lehetőségeket és a játékosságot.

VÉLEMÉNYEK