11.9.2019 45510 megtekintés 3 perc olvasás

Könnyen követhető útmutató a síszemüveg tisztításához, hogy azt egy szezonnál tovább is használhassa

A síszemüveg a hódeszkások és síelők létfontosságú kiegészítői közé tartozik, és amennyiben szeretné, hogy síszemüvege egy szezonnal tovább is kitartson, érdemes ápolnia azt. A síszemüvegek tisztítása hihetetlenül könnyű feladat, amely nem igényel speciális szerszámokat. Az alábbi 5 tippet követve könnyedén ügyelhet szemüvege épségére.

#1 Síszemüvege rendelkezik saját tokkal? Használja!

Az eyerim kínálatában kapható szemüvegmárkák szinte mindegyike kínál valamilyen tokot terméke mellé. Az éppen megvásárolt gyönyörű síszemüveget védeni kell a karcoktól és sérülésektől, így mindig megfelelően tárolja azt használaton kívül, és ügyeljen az épségükre.

#2 A külső lencse tisztítása: mit szabad, és mit nem

A hó, jég vagy eső könnyedén megzavarhatja a látást. Síszemüvege külső lencséjének tisztításához nincs szüksége speciális eszközökre. A legjobb módszer a hó lerázása, majd hagyni, hogy a hó természetes módon elolvadjon és a helye megszáradjon. Csak ezután érdemes a lencse megtisztításába fogni, amelyhez törölje azt át egy mikroszálas kendővel, vagy a szemüveg gyári zacskójával.
Gyorstipp: Ha a lencsén jég található, próbálja a lencsét felmelegíteni tisztítás előtt. Helyezze a dzsekije belsejébe, vagy leheljen rá. Így megakadályozhatja annak karcolódását.

Soha ne törölje le síszemüvegét kesztyűvel, vagy ronggyal. Ezeknek az anyaga ledörzsölheti a lencse tükrös bevonatát, vagy visszafordíthatatlan karcokat okozhat a lencsén. A havat sem érdemes ilyen helyzetben használni, mivel jégkristályokból áll, és gyakran porszemcséket is tartalmaz, amelyek több kárt okoznak, mint hasznot.

ako sa starat o lyziarske okuliare oakley prizm5 tipov ako sa starat o lyziarske okuliare

#3 Különösen ügyeljen a belső lencsére

A belső lencse tisztítása más lapra tartozik. Számos gyártó alkalmaz páragátló bevonatot a belső lencsén, amelyet a törlés megsérthet. Annak érdekében, hogy ez a bevonat a helyén maradjon, a síszemüveg ezen részét lehetőség szerint érdemes békén hagyni. Ugyanakkor olykor a por vagy a hó bekerül ide, és tenni kell valamit ellene. Először is, rázza le a havat, majd hagyja a lencsét megszáradni a levegőn.

Amennyiben a belső lencsén nedvesség található, és azt letörli, azzal együtt a páragátló bevonatot is le fogja törölni, és ezt mindenképp érdemes elkerülnie.

#4 Tartalék

Tartalék síszemüveggel elindulni a lejtőre nem rossz ötlet, és nem csak a különböző időjárási körülmények miatt. Esés esetén, ha hó kerül a síszemüvegbe, az egyszerűen lecserélhető a tartalékos példányra, és a síelés folytatható, amíg a másik szemüveg megszárad, és még az állapota sem romlik le ily módon.

#5 A minőség tovább tart

Amennyiben tisztában van síszemüvege ápolási módszereivel, az egyetlen szezonnál jóval tovább ki fog tartani. Ugyanakkor a márka és a szemüveg minősége szintén lényeges. A jobb lencsék tovább bírják, míg az olcsóbb szemüvegek esetén nem érdemes örökké tartó barátságra gondolni. Ezért az eyerim kizárólag azon síszemüvegeket forgalmazza, amelyeket a technológiai pontosságra, a tiszta látásra, és a lehető legjobb síelési élményre koncentráló gyártók állítanak elő. Viszont nem szabad elfelejtenie azt, hogy még a minőségi anyagokból készült síszemüvegeknek is szükségük van védelemre, és ápolásra.

5 tipov ako sa starat o lyziarske okuliare

A síszemüvegek különleges gyártási módszerei folytán különleges ápolást is igényelnek, és nem véletlenül kerülnek egy kisebb vagyonba. Amennyiben nem szeretne minden egyes szezonban újat vásárolni, érdemes vigyáznia rájuk. Kövesse egyszerű útmutatónkat, és kedvenc síszemüvegei évekig megbízhatóan szolgálhatnak a lejtőkön. Ha szeretné megtekinteni minőségi márkákból (például Oakley, uvex, Bolle és még számos más) álló legújabb téli kollekciónkat, látogasson el weboldalunkra, ahol mindegyiket megtalálhatja!

Branislav

Az eyerim társalapítója vagyok - minden ami brandinghez és UX-hez kapcsolódik, az én napi asztalom. Szeretem a sportot és filozófát kombinálni - mindig van egy-két könyv az asztalomon közel az edzőtermi belépőmhöz. Utálom a galambokat és a szemüveget. Pedig az orvos azt mondta, viselnem kéne.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Nők a nőkért - Ünnepeljük meg a nemzetközi nőnapot

Közeleg a nemzetközi nőnap. 2018. március 8-án a nők eredményeit világszerte ünneplik, és mi velünk ünneplünk.

A legjobb tippek az utolsó pillanatban beszerzett karácsonyi ajándékokhoz

A karácsony rögvest itt van, és még mindig a megfelelő ajándékokat keresi? Tekintse meg katalógusunkat, amely garantálja önnek a békés ünnepeket.

eyerim insider: Irodai sorozat 3. rész

Hiányzott már az irodai sorozatunk? Hivatalosan is visszatértünk és ezentúl nem is fogunk már olyan sok időre eltűnni. Csatlakozz hozzánk és ismerd meg az eyerim egy újabb részét!

VÉLEMÉNYEK