12.5.2020 603 megtekintés 2 perc olvasás

Hogyan válasszunk vezetéshez szemüveget

Sok sofőr nem veszi észre, hogy az általános napszemüvegek nem megfelelőek vezetéshez. Azt gondolhatnánk, hogy a szemüveg csak egy egyszerű divatos kiegészítő. Azonban, ennek épp az ellenkezője az igaz, főleg a sofőrök esetében. A vezetéshez alkalmas szemüvegek biztonságosabbá és nyugodtabbá teszik az utad.

Tükröződés, sötétség, rossz időjárási viszonyok, közvetlen fény és a ködös környezet elvonhatják a járművezető figyelmét. A vezetéshez való szemüveg nem csak egy kiegészítő, hanem egy eszköz amely segíti a sofőrt. Számos speciális szemüveg létezik, például sötétben való vezetésre vagy ködös időben való vezetéshez.

A KERET

A keret fontos a szemüveg kiválasztásakor, mivel például a nagy keretek, amilyeneket mondjuk Paris Hilton is viselt, zavarják a perifériás látást és növelik a balesetek kockázatát. A nagy lencsékkel és vékony szárral ellátott keretek (például az Aviator vagy Mike az eyerim collection-ből) jó választás vásárláskor. Kellően védik a szemet az erős fénytől és nem zavarják az említett perifériás látást.

A LENCSÉK SZÍNE

A lencsék színe ugyan annyira fontos, mint a keret. A nem megfelelően kiválasztott szín zavarhatja a látást és csökkentheti a vizuális kontrasztot. A rózsaszín, kék vagy zöld színű lencsék nem alkalmasak vezetéshez. Ellenkezőleg, a sofőr számára az ideális szín a szürke és barna (polarizált), mivel semlegesek és kevésbé torzítják a színeket. Számos szemüveg melyet éjszakai vezetésre terveztek (vagy gyenge fényviszonyokhoz), sárgás vagy borostyán színű, mivel így javítják a színek kontrasztját és felbontását.

Szemüveg vezetéshez, szemüveg sofőröknek, sofőr, szemüveg, napszemüveg, eyerim blog

KÜLÖNLEGES LENCSE TULAJDONSÁGOK

Jó szolgálatot tehet vezetés közben a tükröződésmentes bevonat, mely több fényt biztosít a szemnek így javítja a látást. A tükröződésmentes lencse másik nagy előnye, hogy ellenáll a szennyeződéseknek így kevesebb tisztítást igényel. Egyébként, ez a bevonat minden eyerim collection modellhez választható.

A polarizált lencse kiváló választás vezetéshez, mivel ez a speciális réteg blokkolja a visszaverődő napfényt mely elvakíthat vezetés közben. Akár a dioptriás szemüveghez is választhatsz polarizációs réteget. 

Egy másik remek választás az olyan szemüveg, amely színátmenetes lencsével van ellátva, mivel jobb képet biztosít az úttestről (sötétíti az égboltot, viszont jó rálátást biztosít a műszerfalra).

Ha rövidlátó és távollátó is vagy egyben és folyamatosan cserélgeted a napszemüveget és dioptriás szemüveget vezetés közben, akkor van egy megoldásunk a számodra - a dioptriás szemüvegek az eyerim collection-ből jobbá tehetőek (nem csak) sofőrök számára - fotokróm bevonattal. Ez a bevonat alkalmazkodik az adott fényviszonyokhoz. Vagy mit mondasz a dioptriás napszemüvegre? Ez és még sok más funkció, például progresszív lencsék, elérhetőek az eyerim collection esetében.

Szemüveg vezetéshez, dioptriás szemüveg, fotokróm réteg, polarizált szemüveg, tükröződésmentes lencse bevonat, eyerim blog

Úgy gondoljuk, hogy kellőképp elmagyaráztuk a szemüveg kiválasztásának fontosságát vezetéshez. Az eyerim webshopjában szemüvegek széles választékát találhatod, melyek könnyebbé és élvezetesebbé teszik a vezetést. Ne feledd, hogy vezetés közben nem csak a saját biztonságodra kell ügyelned. Sok boldog kilométert és kellemes utazást kívánunk.

Yassaman

Egyike vagyok az eyerim társalapítóinak és célom, hogy túléljek a Marketing világában. Állok elébe, hogy figyelmetekbe ajánljak pár szuper könyvet vagy a nyakamba vegyem Európát. Egyszer sikerült megsemmisítenem egy teljes disznócsontot kevesebb mint 30 perc alatt és azoknak, akik nem tudják a nevemet helyesen kiejteni, azoknak maradok 'Yass'.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
A legjobb tippek az utolsó pillanatban beszerzett karácsonyi ajándékokhoz

A karácsony rögvest itt van, és még mindig a megfelelő ajándékokat keresi? Tekintse meg katalógusunkat, amely garantálja önnek a békés ünnepeket.

Valentin Nap: Légy önmagad

Légy magabiztos. Légy szexi. Légy ÖNMAGAD.

Karácsonyi ajándék kalauz: A legjobb stílus, ami adható

A karácsonyi vásárlás közepette elveszettnek érzed magad? Itt is vagyunk, hogy segítsünk.

VÉLEMÉNYEK