24.8.2020 6398 megtekintés 2 perc olvasás

Hogyan válasszunk vezetéshez szemüveget

A fényvisszaverődés, sötétség, rossz időjárási viszonyok, közvetlen fény, a ködös környezet és sok más tényező jelentősen gyengíti a látást. A megfelelő szemüveg megoldást nyújt minderre, nagyszerű kiegészítő a volán mögött és növeli a biztonságot.

A vezetéshez való szemüveg nem csak egy kiegészítő, hanem egy eszköz amely segíti a sofőrt. Számos speciális szemüveg létezik, például sötétben való vezetésre vagy ködös időben való vezetéshez.

1. A KERET: A perifériás látás számít

A keret fontos a szemüveg kiválasztásakor, mivel a nagy keretek zavarják a perifériás látást és növelik a balesetek kockázatát. A nagy lencsékkel és vékony szárral ellátott keretek (például az Aviator vagy Mike az eyerim collection-ből) jó választás vásárláskor. Kellően védik a szemet az erős fénytől és nem zavarják az említett perifériás látást.

szemüvegek, eyerim collection, model MIKE, Szemüveg vezetéshez, eyerim blognapszemüveg, Ray-Ban Aviator Gradient, Szemüveg vezetéshez, eyerim blog

2. A LENCSÉK SZÍNE:  A kontraszt növelése és a láthatóság javítása érdekében

A lencsék színe ugyan annyira fontos, mint a keret. A nem megfelelően kiválasztott szín zavarhatja a látást és csökkentheti a vizuális kontrasztot. A sötét lencsék (különösen a tükröződő lencsék) nem alkalmasak felhős időben vagy gyenge fényviszonyok között történő vezetéshez - minél sötétebbek a lencsék, annál kisebb százalékban jut át rajta a fény. A nem megfelelő lencsék másik példája a kék és rózsaszín, mivel torzíthatják a színek megjelenését viselés közben. Ellenkezőleg, a sofőr számára az ideális szín a szürke és barna (polarizált), mivel semlegesek és kevésbé torzítják a színeket. Számos szemüveg melyet éjszakai vezetésre terveztek (vagy gyenge fényviszonyokhoz), sárgás vagy borostyán színű, mivel így javítják a színek kontrasztját és felbontását.

Színátmenetes lencsék

Egy másik választás lehet a színátmenetes lencsével ellátott szemüveg, mivel jobb látást biztosítanak az úttestre (elsötétíti a világos égboltot, míg a műszerekre való rálátást nem befolyásolja)

Szemüveg vezetéshez, szemüveg sofőröknek, sofőr, szemüveg, napszemüveg, eyerim blog

3. DIOPTRIÁS LENCSÉK: Hogy minden apróságot észrevegyél

• Dioptriás napszemüvegek: A szemüvegek cserélgetése?

Nincs rá szükség. Ha dioptriás szemüveget viselsz, de vezetés közben lecseréled napszemüvegre, a dioptriás napszemüveg lehet a tökéletes választás számodra. A dioptriás napszemüveg kombinálja a látás javítását és az UV védelmet. Kombinálja a napszemüveg és dioptriás szemüveg tulajdonságait egy szemüvegben. Egy szemüveggel megoldhatod a látáskorrekciót és a kellemetlen napsugarak által okozott problémákat.

• Multifokális szemüveg: Éles látás minden távolságra

A multifokális (progresszív) lencsék kombinálják mind a távollátást, mind a rövidlátást. A multifokális lencsék nagy előnye az észrevehetetlen átmenet a közeli és távoli látást segítő lencsék között anélkül, hogy szemüveget kelljen cserélned. Egyidejűleg biztosít éles látást távolra és közelre, ami jelentősen növeli a vezetés biztonságát.

4. KÜLÖNLEGES LENCSE TULAJDONSÁGOK: Adj extra tulajdonságokat szemüvegednek

​​​​​​​• Polarizált lencsék

A polarizált lencse kiváló választás vezetéshez, mivel ez a speciális réteg blokkolja a visszaverődő napfényt mely elvakíthat vezetés közben. Akár a dioptriás szemüveghez is választhatsz polarizációs réteget.

​​​​​​​• Fotokróm (önszínező) lencsék: Alkalmazkodik a fényviszonyokhoz

Ha hosszú útra indulsz és az időjárás változékony, a fotokróm lencsék remek választás lehet a számodra. Alkalmazkodó, önszínező lencséket tartalmaznak, melyek lehetővé teszik, hogy egy szemüveget használhass változó időjárási körülmények között. Sötét az erős napfényben és a nagyobb fény intenzitásnál, átlátszó az árnyékban, sötétben és alagutakban.

​​​​​​​• Tükröződésmentes bevonat
Az éjszakai vezetéshez nagy segítség lehet a tükröződésgátló réteg is, amely kiküszöböli a tükröződést és villogó fényeket, valamint növeli a kontrasztot és és csökkenti a szem fáradtságát. A tükröződésmentes lencse másik nagy előnye, hogy ellenáll a szennyeződéseknek így kevesebb tisztítást igényel. Egyébként, ez a bevonat minden eyerim collection modellhez választható.

Szemüveg vezetéshez, dioptriás szemüveg, fotokróm réteg, polarizált szemüveg, tükröződésmentes lencse bevonat, eyerim blog

Reméljük, hogy ezekkel a tippekkel nemcsak a szemüveg könnyebb kiválasztásához, hanem a vezetés közbeni tiszta látáshoz és biztonsághoz is hozzájárulunk.  Az eyerim webshopjában rengeteg szemüveget találsz, melyek tökéletes kiegészítők utazáshoz - nemcsak a látásod egészsége, hanem a volán mögötti nagyobb biztonság és mindenekelőtt a maximális biztonság érdekében. Jó utat!​​​​​​​

Yassaman

Egyike vagyok az eyerim társalapítóinak és célom, hogy túléljek a Marketing világában. Állok elébe, hogy figyelmetekbe ajánljak pár szuper könyvet vagy a nyakamba vegyem Európát. Egyszer sikerült megsemmisítenem egy teljes disznócsontot kevesebb mint 30 perc alatt és azoknak, akik nem tudják a nevemet helyesen kiejteni, azoknak maradok 'Yass'.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
2019-es Ray-Ban Kollekció: #Proudtobelong

Mindenki kedvenc szemüvegmárkája egy hatalmas durranással tért vissza (avagy itt a 2019-es év új kollekciója).

A TOP 6 STÍLUSOS DIOPTRIÁS SZEMÜVEG

Nézd meg a 2020-es év ellenállhatatlan és merész dioptriás szemüvegeit.

Hogyan ismerjük fel az eredeti Fendi szemüvegeket

Egy újabb útmutató, mely lépésről lépésre mutatja be, hogyan állapíthatod meg egy szemüveg eredetiségét. Tanuld meg, hogyan különböztetheted meg első pillantásra a hamis Fendi napszemüveget az eredeti olasz szemüvegektől.

VÉLEMÉNYEK