21.11.2018 3912 megtekintés 2 perc olvasás

Black Friday: Egy rövid történet

Az amerikai hálaadást valószínűleg senkinek sem kell bemutatni. Azonban, ami ezt követi bemutatásra szorulhat - a Hálaadást követő péntek, közismert nevén a Black Friday egy érdekes történettel rendelkezik.
A hagyomány szerint a legtöbben szabadnapot kaptak az ünnepet követő péntekre, ami ezzel többé-kevésbé a nem hivatalos kezdetét is jelentette a karácsonyi bevásárlásoknak. Manapság már rengeteg ország kínál őrületes Black Friday kedvezményeket világszerte.

Történet

Az ünnepi eladások beindítása érdekében az Egyesült Államok kereskedői elkezdtek Fekete Péntek kedvezményeket ajánlani. A “Fekete Péntek” kifejezés elsőként 1961-ben volt megemlítve és a jelenség addig folytatódott még egy szép napon a Black Friday hivatalosan is a legforgalmasabb, legnagyobb eladásokat produkáló nap lett 2005-ben. Az emberek kihasználták a szabadnap adta lehetőségeket és tömegével lepték el a boltokat.

Hallottál már valaha azokról az őrült történetekről, amelyek a kontrollálhatatlan embertömegekről szólnak? Ez a Black Friday az Egyesült Államokban. Rengeteg bolt már a napot megelőző éjjelen kinyit és az emberek órákat töltenek kígyózó sorokba tömörülve közvetlenül azután, hogy befejezték a hálaadásnapi vacsorát. Ez gyakran káoszt eredményez, mert az eszement (és az esetek 12%-ában ittas) emberek gyakorlatilag megküzdenek egymással a legjobb ajánlatokért.

Az eyerim bemutatja a Black Friday történetét és hihetetlen kedvezményeit

Vicces tények

• A "Fekete péntek" elnevezés a “going into the black” “a feketébe menni” kifejezésből származik, azaz amikor a kereskedők a vörös (negatív) számok helyett profitálni kezdenek.

• A legjobb ajánlatok többnyire játékokra vonatkoznak, ezzel szemben ékszereket éri meg a legkevésbé a Black Friday-en vásárolni. #tippek

• Az Egyesült Államokban a Black Friday-nek hét halálos áldozata és 98 sérültje volt az utóbbi 10 évben. Micsoda szerencse, hogy online is lehet vásárolni, nemde?

• Az a Black Friday, amit eddig ismertünk folyamatosan változik és már nem csak arra az egyetlen egy péntekre korlátozódik le. Nem csak a boltok nyitnak ki csütörtök este, de néhány kereskedő egész hétvégén kedvezményekkel vár, néha még akár hosszabb ideig is.

Fogalmak:

Black Friday: november negyedik péntekje, a hálaadást követő nap=a kereskedők kedvezményesen árulják termékeiket.

Black Friday hétvége: rengeteg kereskedés és márka nem áll le a kedvezményekkel, az őrület folytatódik!

Cyber Hétfő: amennyiben nem volt elég időd a hétvégén, a Cyber Hétfő a legjobb ajánlatokkal és kedvezményekkel vár online.

Mint minden évben úgy most is ünnepelni fogja az eyerim a Fekete Pénteket. Ez november 23-án, pénteken lesz. Készen állsz? Mi mindenképpen, fantasztikus dolgok várnak rád a raktárunkban. Nem kell semmilyen boltba mennek: csak tartsd meg a hihetetlen nap- és dioptriás szemüvegekért folytatott a Black Friday bevásárlásodat online, minden kellemetlenség nélkül

Yassaman

Egyike vagyok az eyerim társalapítóinak és célom, hogy túléljek a Marketing világában. Állok elébe, hogy figyelmetekbe ajánljak pár szuper könyvet vagy a nyakamba vegyem Európát. Egyszer sikerült megsemmisítenem egy teljes disznócsontot kevesebb mint 30 perc alatt és azoknak, akik nem tudják a nevemet helyesen kiejteni, azoknak maradok 'Yass'.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Rövid útmutató: Szemorvos látogatás

Mikor jön el az ideje a szemorvos látogatásnak? Hogyan néz ki egy szemvizsgálat? Tudj meg többet a következő cikkből.

Hogyan ismerhető fel az eredeti Oakley-napszemüveg?

Segítség az eredeti szemüvegek felismeréséhez. Elmondjuk, hogyan különböztetheti meg ránézésre a hamisítványokat az eredeti Oakley-napszemüvegektől.

Abszolút útmutató a szemeid egészségéért: A 6 leggyakoribb szemészeti probléma, amiről tudni érdemes

Sorozatunk első részében bemutatjuk a TOP 6 szemészeti problémát, azok tüneteit, diagnózisát és kezelését.

VÉLEMÉNYEK